2016-versjon av arbeidstidsskjema i Excel er ute.

Excel fleksitidsskjema
Excel fleksitidsskjema

Da er 2016-versjonen av Arbeidstidsskjema / Fleksitidsskjema for å registrere arbeidstid ute, dog litt sent.

Du finner det på min nettside www.hobbiten.net/Tid

2016 versjonen.
For 2016 er det kun kosmetisk endringer i hovedskjemaet

Nytt ark for å beregne overtid 50-100%.
Nytt ark for å beregne overtid 50-100%.

Arkfanen for å kunne summere overtid i 50% og 100% er lagd på nytt med bla et større merknadsfelt. Dette siste er kun for manuell registrering der du må skrive inn overtid manuelt og fordele denne på henholdsvis 50% og 100%. Det er ikke koblet til de øvrige måndedene

Her kan du se kontrollversjon der det er skrevet ut i pdf med og uten klokkeslett: Pdf-versjon av skjemaetKontrollfil i pdf-arbeidstid i ukedagerkontrollfil arbeidstid alle dager

Advarsel om "Beskyttet visning"
Advarsel om «Beskyttet visning»
Advarsel
Advarsel

Du kan få ulike sikkerhetsadvarsler når du vil laste ned filen. Det er bla avhengig av innstillinger på din PC, firmaets sin policy og hvilken nettleser du bruker.

Filen er sjekket for virus.

Hva er dette?
Det er et Excel regneark som oppsummerer din arbeidstid for hver dag. Arbeidstiden er fordelt på: Normal arbeidstid, ekstra arbeidstid (fleksitid som du arbeider opp), fravær i arbeidstiden, og overtid (som summeres for seg). Summen av arbeidstid trekkes så i fra den arbeidstiden du skal jobbe den uken.

Du skriver inn når du kommer og når du går for den enkelte dag, og arbeidstidens summeres for den enkelte uke
– med fratrekk for eventuelt fravær i arbeidstiden (f.eks ute en time i private gjøremål)
– og tillegg for eventuell ekstra fleksiarbeidstid (f.eks når du gikk ned på kontoret kl 1800 og arbeidet til 2100 fordi du skal avspasere neste mandag).

Er du ikke på jobb fordi du avspaserer, skriver du ingen ting. Er du syk eller på ferie skriver du normalarbeidsdag.

Pålagt overtid føres i egen kolonne da du er pålagt å holde oversikt over dette i henhold til arbeids- og miljøvernlovens § 10-6.

Regnearket er basert på arbeidstid for den enkelte uke og måned (se eksempel for januar i pdf), og status overføres automatisk til neste måned. I tillegg får du en samlet oversikt på et eget ark (her i pdf). Det er også med et kladdeark som f.eks kan brukes til å regne ut fordeling på overtid antall timer på henholdsvis 50% og 100%.

For å unngå at du gjør feil, får du kun lov til å skrive i felter der det skal registeres klokkeslett eller merknader. Alle andre felt/celler er skrivebeskyttet – dvs at de er sperret for skriving.