Marked i Carpentras.

Oliven i mange varianter
Oliven i mange varianter

I dag har vi hatt en kjørefri dag. Det har vært marked i Carpentras og det er et av det største i distriktet. Kun en ting å si og det er at dette er noe man må ha med seg. Vi fikk kjøpt krydder, olivenolje, bonbon (drops), karameller, skjorter, ringer – det skulle vel være det… Men det kunne ha vært mye mye mer…

Tiden gikk med til å vandre rundt og se på livet, sjekke ut ulike ting og tang, ta en kaffe, et glass vin, litt mat… Ahh livet er godt…

Godt utvalg i fisk
Godt utvalg i fisk

Heldigvis ligger hotellet såpass nærme at det bare var å rusle bort til hotellet og legge fra seg ting og tang.

Nå har det vært en litt sløv dag, vi har kun gått i 4 timer…

Lunsjen tok vi på en plass som ligger rett ved inngangen til gågaten og 2 minutter fra hotellet. Vi bestilte «Plate du jour» som er dagens rett. Det vi skjønte var at det var noe fisk med «nokko attåt»… Så vi bestilte og tok for sikkerhets skyld et bilde av menyen for å sjekke ut hva vi spiste… Det viste seg å være torsk med spelt-risotto og fritert squash med blomst, og det var rett og slett godt…

Krydder Carpentras
Krydder i mange varianter

Ellers har vi tatt det litt med ro i ettermiddag, middagen ble nok en gang kamskjell mm på La Petit Fontaine et meget godt valg. Toppet med en Chateau Mont-Redon fra Châteauneuf-du-Pape. Kort sagt et laaant måltid med god mat og god service noe også det fremkommer på TripAdvisor, her er vi enig med dommen der. Det var en hel del reserverte bord er og etter hvert vi la vi merke til at det sto reservert på den ene siden av skiltet og bildet av en fisk og skrei de norvège på andre siden… Ja ja, nå ble det bare kamskjell på oss…

I morgen er det tilbake på veien igjen. Da skal vi til Chablis der vi skal bo på en vingård…

Så hva har vi da lært i dag da?

  • Ta bilde av menyen og finn ut av hva du har spist…
  • En sløv dag i Frankrike er ikke det samme som en sløv dag hjemme…
  • Hvor pokker kommer alle posene fra, vi hadde da ikke så mye da vi kom…
  • Hva skulle vi ha gjort uten iPhone-ordbok app’en…
Mandler og olivenolje
Mandler og olivenolje
Det er ikke bare å se, men å lukte også...
Det er ikke bare å se, men å lukte også…
Baljene er til å plukke grønnsaker
Baljene er til å plukke grønnsaker

Én kommentar til “Marked i Carpentras.”

  1. Ser ut som om dere har det fortreffelig. Som sagt det er umulig å mistrives i Chablis- Området ble kartlagt geologisk av munker på 1400 taller som plantet vinstokker av Chardonnet-druen. Disse er nøytral i smak og preges i sterk grad av jordsmonnet. Ved å smakle på vinen ble områdets geologi avdekket!

    GJJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.