Fortsatt tur­ist i Jerusalem

I dag? Fortsatt turist… fortsatt rolig…. fortsatt ingen som er etter oss…

Jeg hadde sovet lenge om jeg bare hadde husket å skru av alarmen på mobilen… og skru av den andre mobilen – som selvfølgelig ringte den også – tidlig…Men det var nå ok å bare ligge og dorme, se litt på tv, lese litt nyheter på nett. Kort sagt ta livet med ro.

Kanskje er det norsk laks…

Men, alt har en ende… Det var opp og ta en laaaaaaaaaang dusj, rusle over til St Georg for å besøke Hans Georg eller var det omvendt? Kanskje det egentlig er St Hans Georg??? Vi fikk nå gjort en avtale for ettermiddagen der vi møttes i lobbyen på St Georg, han skulle forberede morgendagen og trengte litt tid foran PC’en.

Så da vandret jeg ut alene på byen – forbi alle boikott-plakatene. Den i butikken ved siden av hotellet var nå flyttet – riktignok pent og pyntelig opp i hjørnet… Men jeg vandret litt rundt i byen, fant meg en butikk som solgte engelske aviser og deretter en kafé som solgte mat og kaffe – og var der en god stund – livet er herlig dere… Det er vel kanskje litt arrogant å ikke være skikkelig turist når man først er her nede, men jeg har vært her før og sett det meste før – og det er lenge siden jeg har kunnet ta det så pass med ro – så da så…

Sjekk jordbærene…

Etter å ha svidd av noen kr, dvs først etter å ha funnet en minibank som ikke bare aksepterte kortet mitt, men også snakket et språk jeg forsto, fikk Hans Georg og jeg mobilkontakt og klarte jammen å finne hverandre også. Så da ble det mere byvandring, mere mat og mere drøs.

Etter hvert klarte vi å finne markedet i Vest Jerusalem og det var jo nok av farger og nok av folk – her som i den arabiske delen – for dette er den jødiske delen. Som Hans Georg sa da vi stoppet ved en bod og så på alt krydderet; så mye krydder og så lite brukes i restaurantmaten… Det er nå alltid kjekt å gå rundt å se på boder, utvalget og ikke minst folkene, og igjen er det dette med helhetsinntrykket. Alle lydene; roping, krangling, pruting og surret av stemmer, lukten av ferdig mat, fisk og kjøtt som definitivt ikke er ferdig, brød og kaker, krydder og grønnsaker… Det må bare oppleves.

Litt av det røde, nederst…

Nå fikk jeg også en ny melding om hjemreisen, jeg skal allikevel først til Oslo og deretter hjem. Det vil si at jeg lander i Oslo på søndag den 5 feb, overnatter der, har debrief hos NORDEM på mandagen, for så å reise hjem på ettermiddagen. Det skal bli godt å komme hjem… Hjem til familie og okka by, det skal bli kjekt.

I tillegg ringte Eva og hadde den gleden å fortelle meg at jeg hadde fått post… fra Gulating Lagmannsrett… og det betyr at jeg har fått den ære å bli oppnevnt som lagrettsmedlem dvs jurymedlem i – av alle saker – NOKAS-saken… De kan ikke gjøre det mot meg, jeg har ikke tid til det!!! Fra 20 mars til langt ut i juli!!! Sukk.. nå er det nok noen som blir glade der hjemme på rådhuset…. Dobbeltsukk… og trippelsukk… men hva kan man gjøre? Kanskje de kan gi meg fritak på grunn av for lang reisevei? Kanskje de ikke kan bruke meg? Eller kanskje det bare er en feil… kanskje de har sendt brevet til feil person eller kanskje jeg kun skal være vara? Vi får nå se…

Nå hagler det forresten, noe græveligt… ikke akkurat det jeg hadde ventet, men som all annen nedbør her, er den kortvarig, men denne var heftig…

Nå, hva har jeg så lært i dag da?:

  • Skru av alle – absolutt alle – mobiltelefonene om du har tenkt å sove lenge om morgen….
  • Selv blind høne finner korn – jeg fikk handlet og vi fant markedet – selv om vi ikke viste om det…
  • Det meste ordner seg til slutt… – jeg får både debrief og fly hjem… så da så!
  • Det hjelper ikke mye om teksten utenpå minibanken er på engelsk og teksten om å taste inn pin-kode også er på engelsk, når resten er på hebraisk… Hva tenker de egentlig på de som programmerer slike minibanker???
  • Jeg som mente at en av frynsegodene med å reise hit, var at jeg slapp alt om NOKAS-saken i media, og så dette… Sukk du slipper ikke unna din skjebne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.